МОН за підтримки Світового банку планує розпочати проєкт з удосконалення вищої освіти в Україні

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Фото із зустрічі

Відбулася зустріч Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Арупом Банерджі.

Під час зустрічі сторони обговорили запуск інвестиційного проєкту «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів» за підтримки Світового банку.

– З огляду на поточну ситуацію у сфері освіти, спричинену пандемією COVID-19, окрім створення сучасного освітнього середовища в закладах вищої освіти та оснащення університетів навчальними й дослідницькими лабораторіями, сучасним обладнанням, важливо підтримати сферу вищої освіти в організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання, – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр звернув увагу на те, що в проєкт закладено й реалізацію певних освітніх політик. Ідеться про розбудову фінансової автономії закладів вищої освіти, розширення імплементації формульного підходу до фінансування, удосконалення мережі ЗВО.

Довідково

Метою реалізації інвестиційного проєкту «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів» є створення умов для підвищення ефективності, якості та прозорості вищої освіти в Україні. Пропонований проєкт складається з чотирьох взаємопов’язаних компонентів. Передбачено його виконання впродовж п’яти років для підтримки системних реформ у сфері вищої освіти з використанням коштів інвестиційної позики МБРР (інституція Групи Світового банку).