МОН спільно з консорціумом Open4UA запрошують на вебінар в межах Тижня Відкритого Уряду 2024

ОЛЕКСАНДР БЕРЕЗКО, КООРДИНАТОР ПРОЄКТУ OPEN4UA
OPEN4UA

Міністерство освіти і науки України спільно з консорціумом проєкту Open4UA запрошують на вебінар в межах Тижня Відкритого Уряду. Робоча мова вебінару – англійська.

Відкрита наука (ВН) та відкритий уряд (ВУ) мають низку спільних цілей, які в першу чергу стосуються прозорості, доступності та співпраці. Для того, щоб ефективно їх реалізувати, необхідна координація між відповідними спільнотами. Можливі стратегії об’єднання зусиль включають крос-секторні ініціативи, інтеграцію політик відкритої науки в органи державної влади, обмін даними та інтероперабельність, розбудову потенціалу та залучення громадськості до таких ініціатив. Узгоджуючи свої зусилля і працюючи разом, прихильники ВН та ВУ можуть максимізувати свій вплив і сприяти створенню більш прозорого, інклюзивного та спроможного суспільства. Під час заходу буде обговорена застосовність рекомендацій проєкту Open4UA до впровадження ВУ в Україні.

Учасники дискусії:

  • Марін Дакос – Національний координатор з відкритої науки, Міністерство вищої освіти і науки Франції
  • Себастьян Дале – Президент Європейської ради здобувачів наукових ступенів та молодих вчених, інституційний координатор проєкту Open4UA в Люблянському університеті (Словенія)
  • Георгій Васильєв – інституційний координатор проєкту Open4UA в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського, доцент КПІ

Модератор: Олександр Березко, координатор проєкту Open4UA, доцент Львівської політехніки

Для участі в Zoom-конференції потрібна реєстрація.

Також буде організована пряма трансляція заходу на Facebook

=======

Проект Open4UA співфінансується Європейським Союзом в рамках програми Erasmus+ CBHE через Грантову угоду № 101129085, укладену з Європейським агентством з питань освіти і культури (ЕАСЕА), відповідно до повноважень, делегованих Європейською Комісією.