Міністерство освіти і науки України роз’яснює: здобувачі вчених звань можуть стажуватись дистанційно

За матеріалами порталу Освіта.ua
окуляри на стопці книг

Здобувачі вчених звань, які через епідемічну ситуацію у світі не мають можливості підтвердити свій міжнародний досвід, зможуть пройти відповідне стажування дистанційно.

Відповідне роз’яснення надано Міністерством освіти і науки у листі № 1/9-696 від 24 липня 2020 року «Про забезпечення функціонування системи атестації наукових і науково-педагогічних кадрів».

У МОН зазначають, що вчені звання професора, доцента, старшого дослідника в Україні присвоюють особам, які мають документи, що підтверджують міжнародний досвід кандидата на отримання звання. Такими документами можуть бути сертифікати, свідоцтва, дипломи чи інші документи, що підтверджують навчання особи, стажування або роботу у закладі вищої освіти, науковій (або науково-технічній) установі в країні, яка входить до ОЕСР та/або Європейського Союзу.

«Враховуючи епідемічну ситуацію у світі, обмеження при перетині державного кордону, здобувачі вчених звань не мають можливості отримати документи, що підтверджують їх міжнародний досвід. У зв’язку з цим стажування може проводитися дистанційно», – повідомили у Міністерстві освіти і науки.