Комфортні умови навчання в університетах: МОН реалізує проєкт, до якого залучено й Львівську політехніку

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
нарада

20 жовтня 2020 року відбулася спільна нарада групи управління і підтримки проєкту з енергомодернізації українських університетів за участю заступника Міністра освіти і науки України Ігоря Гарбарука, представників Міністерства фінансів України, Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), Північної екологічної корпорації (НЕФКО).

Проєкт передбачає охоплення енергоаудитом і реконструкцію понад 200 будівель у 21 університеті (7 університетів у І фазі та 14 – у ІІ), а також створення та укомплектування сучасним обладнанням навчальних корпусів та гуртожитків.

Будівлі університетів, що увійшли до проєкту, мають застарілі системи вентиляції, тепло- та енергозабезпечення. Це призводить до надмірних витрат і неефективного використання енергоресурсів.

Загальний бюджет проєкту становить майже 160 мільйонів євро. Це інвестиції в заходи з енергоефективності, що включають модернізацію (санацію) будівель, їхні теплові та електричні системи, що в комплексі обов’язково призведе до енергозаощаджень і комфортних умов навчання та праці.

Нагадаємо, Національний університет «Львівська політехніка» входить до числа учасників І фази проєкту.