МОН пропонує обговорити проєкт постанови Уряду щодо координаційного центру Програми «Горизонт Європа»

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Міністерство освіти і науки України

Міністерство освіти і науки пропонує до громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про функціонування координаційного центру та національних контактних пунктів Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» (далі – проєкт акта).

Проєкт акта розроблено на виконання п.5.1.1.2–5.1.1.3 Оперативного плану роботи Міністерства освіти і науки України на 2022 рік, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України від 17.01.2022 р. № 29. Проєкт акта сприятиме імплементації Угоди між Україною, з однієї сторони, і Європейським Союзом та Європейським співтовариством з атомної енергії, з іншої сторони, про участь України у Рамковій програмі з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та Програмі з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021–2025), комплементарній до Рамкової програми з досліджень та інновацій «Горизонт Європа», що ратифікована Законом України від 03.05.2022 № 2233-IX.

Проєктом акта запропоновано затвердити Положення про функціонування координаційного центру та національних контактних пунктів Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа», що визначає завдання і функції координаційного центру та національних контактних пунктів, загальні вимоги щодо їхньої діяльності та забезпечення, критерії оцінки результатів діяльності.

Зауваження та пропозиції до проєкту акта Міністерство освіти і науки України приймає до 8 серпня 2022 року на електронну пошту mozolevych@mon.gov.ua (відповідальна особа – Григорій Мозолевич, керівник експертної групи з питань інтеграції до Європейського дослідницького простору директорату науки та інновацій, тел. 044 287-82-16).