МОН пропонує до обговорення проєкт наказу щодо викладання та використання англійської мови у ЗВО України

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Міністерство освіти і науки України

Міністерство освіти і науки України пропонує до громадського обговорення проєкт наказу «Методичні рекомендації щодо забезпечення якісного вивчення, викладання та використання англійської мови у закладах вищої освіти України», розроблений Міністерством у рамках реалізації «Концептуальних засад державної політики щодо розвитку англійської мови у сфері вищої освіти», з метою підвищення якості викладання, вивчення та використання англійської мови у закладах вищої освіти України. Цей документ підготовлено з урахуванням принципів законопроєкту «Про функціонування англійської мови як мови міжнародного спілкування в Україні», а також Рекомендацій Ради Європейського Союзу від 22 травня 2018 року щодо ключових компетентностей для навчання впродовж життя.

Документ передбачає рекомендації керівництву закладів вищої освіти України, викладачам англійської мови за професійним спрямуванням та англійської мови для академічних цілей ЗВО, викладачам фахових дисциплін англійською мовою.

Пропозиції та зауваження до проєкту наказу приймають до 14 квітня 2023 року в письмовій формі за адресою пр-кт Берестейський, 10, м. Київ, 01135, або на електронну скриньку oleksandra.laktionova@mon.gov.ua, (відповідальна особа – Олександра Лактіонова, державна експертка експертної групи з питань вищої освіти та освіти дорослих).

Результати обговорення буде розміщено на офіційному вебсайті Міністерства освіти і науки України з 17 до 24 квітня 2023 року.