МОН пропонує для обговорення проєкт Стратегії маркетингу послуг з вищої освіти для іноземців

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

До громадського обговорення запропоновано проєкт Стратегії маркетингу послуг з вищої освіти на міжнародному освітньому ринку на період до 2025 року.

Документ підготовлено Українським державним центром міжнародної освіти відповідно до доручення Міністерства освіти і науки України про виконання Плану заходів щодо популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів до 2025 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 350-р.

Стратегія, зокрема, визначає етапи, план та інструментарій реалізації стратегії. Документ передбачає забезпечення популяризації можливостей здобуття освіти в Україні для іноземців та осіб без громадянства, досягнення стабільної позитивної динаміки кількості іноземних здобувачів освіти всіх рівнів.

Проєкт Стратегії є результатом спільної роботи Міністерства освіти і науки України, УДЦМО та представників освітньої громадськості. Документ підготовлено на основі досвіду провідних країн світу, який демонструє важливість державної підтримки інституцій, що популяризують можливості здобуття вищої освіти іноземцям та особам без громадянства.

Зауваження та пропозиції до проєкту Стратегії надсилати до 23 липня 2021 року на електронну адресу valentyna.shulga@intered.com.ua (Валентина Шульга, керівник відділу міжнародного співробітництва УДЦМО).