МОН пропонує для обговорення проєкт постанови Уряду щодо змін у провадженні наукової діяльності ЗВО

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Міністерство освіти і науки України

Міністерство освіти і науки пропонує для громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 19 липня 2017 р. № 540 та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 р. № 652».

Порівняльна таблиця

Проєкт акта розроблено на виконання завдань, визначених пунктами 9.1.2 та 9.6 доручення Прем’єр-міністра України від 9 листопада 2019 р. № 39974/0/1-19 до протоколу засідання Національної ради України з питань розвитку науки і технологій від 5 листопада 2019 року.

Проєктом акта запропоновано внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 19 липня 2017 р. № 540 «Про затвердження Порядку проведення державної атестації наукових установ», які, зокрема, стосуються:

  • запровадження загального порядку проведення державної атестації наукових установ та закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності та відповідної загальної методики;
  • затвердження переліку наукових напрямів, за якими проводиться державна атестація наукових установ та закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності;
  • передбачення можливості залучення іноземних експертів з метою підвищення якості проведення експертного оцінювання ефективності діяльності наукової установи / закладу вищої освіти.

Крім того, проєктом акта передбачено визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 р. № 652 «Деякі питання проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності».

Зауваження та пропозиції до проєкту акта Міністерство освіти і науки України приймає до 22 квітня 2022 року на електронну пошту ol.nik.job@gmail.com (відповідальна особа – Ольга Бразовська, головний спеціаліст відділу державної атестації головного управління директорату науки та інновацій).