МОН пропонує для обговорення проєкт Стратегії розвитку громадянської освіти і план заходів щодо її реалізації

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
група молодих людей

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт Стратегії розвитку громадянської освіти на період до 2030 року та план заходів щодо її реалізації.

До роботи з розроблення зазначеної Стратегії та плану заходів з її реалізації були залучені представники Міністерства освіти і науки України, інших центральних органів виконавчої влади, науковці, представники громадських організацій, експерти міжнародних програм з розвитку громадянської освіти.

Проєкти Стратегії та плану заходів з її реалізації відповідають Концепції розвитку громадянської освіти в Україні, що базується на необхідності створення сприятливих умов для формування та розвитку громадянських компетентностей людини на всіх рівнях освіти та у в усіх складниках, що дасть змогу громадянам краще розуміти та реалізовувати свої права в умовах демократії, відповідально ставитись до своїх прав та обов’язків, брати активну участь у суспільно-політичних процесах, а також усвідомлено забезпечувати захист, утвердження та розвиток демократії.

Проєкт Стратегії містить:

  • опис стану громадянської освіти в Україні;
  • визначені напрями її реалізації та перелік заходів;
  • перелік ризиків, що можуть перешкодити її реалізації.

Пропозиції потрібно надсилати до 31 липня 2020 року на електронну адресу yurii.demediuk@mon.gov.ua, Демедюк Юрій Григорович.

Проєкт Стратегії розвитку громадянської освіти

План заходів щодо реалізації Стратегії