Молодіжний проєкт Smart Space, створений за участю політехніків, планують масштабувати до бізнес-інкубатора

За матеріалами сайту Львівської обласної державної адміністрації
Фото з проєкту

Понад 150 молодих людей взяли участь в інноваційному молодіжному проєкті Smart Space. Його створили громадська організація «Амбасадори освіти» та Національний університет «Львівська політехніка» у співпраці з управлінням молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації. Учасниками проєкту стала молодь Стрілківської, Ходорівської, Шегинівської, Пустомитівської, Давидівської та Сокальської громад.

У межах проєкту учасники отримали доступ до освітніх, культурних послуг, які відповідають європейському рівню, мали змогу розкрити свій творчий потенціал, бізнес-навички та креативне мислення, а також реалізувати свої ідеї та отримати менторську підтримку впродовж навчання.

– Smart Space – це більше, ніж проєкт. Це своєрідна філософія. Адже розумна молодь, яка вміє ставити перед собою розумні й реалістичні цілі, – це запорука успішного розвитку країни. Мета цього проєкту – надати молоді якомога більше інструментів, аби мотивувати до змін та полегшити шлях до досягнення омріяних вершин і цілей, – зазначив Роман Хім’як, начальник управління молоді та спорту Львівської ОДА.

У рамках проєкту Smart space діяла програма Junior MBA – унікальна річна навчальна програма для молоді віком 15–20 років.

– Адаптована для початківців MBA-програма формує у нашої молоді комплексне розуміння бізнесу як процесу. Ми розвиваємо в наших учасників підприємницьке мислення: креативність вміння бачити можливості, які відкриваються. Все це – для генерації унікальних ідей і створення якісно нових бізнес-рішень, – зазначила Ірина Андрушків, засновниця та організаторка проєкту, доцентка кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Інституту адміністрування, державного управління та професійного розвитку Львівської політехніки. – Участь у програмі – це шанс знайти для себе шляхи реалізації у особистісному, соціальному та професійному аспектах. Це місце, де залишаючись самим собою, можна знайти однодумців та друзів, де формуються нові соціальні контакти, які можуть спрацювати у подальшій кар’єрі. Місце, де можна розділити проблеми та отримати підтримку та розуміння.

Інтерактивний інноваційний проєкт Smart Space та навчальна програма Junior MBA реалізували вперше як пілотну версію. Однак уже з вересня він переросте у більший формат. Кожна запропонована учасником ідея може бути відібрана фірмою-партнером чи інвестором для її реалізації повністю чи частково.

Докладніше – на сайті Львівської обласної державної адміністрації.

Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту