«Тричі мені являлася любов» у Франковому музеї: молоді актори-політехніки показали ліричну виставу

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
на виставі «Тричі мені являлася любов»

27 жовтня у Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка з ініціативи працівників НТБ Політехніки, зокрема активної просвітянки, завідувачки відділу художньої літератури та просвітницької роботи Людмили Найди, для політехніків та гостей провели екскурсію, а на завершення наші молоді актори Народного театру-студії «Хочу» (керівник і режисер – Анастасія Непомняща) показали ліричну виставу «Тричі мені являлася любов».

– До ювілею Франка працівники нашої бібліотеки вирішили підготувати виставу своїми силами (написали сценарій, вибрали охочих зіграти ролі). Та з’ясувалося, що молодь Народного театру-студії «Хочу» вже має готову постановку – «Тричі мені являлася любов». Тож ми поступилися студентським акторам і свою увагу зосередили на організаційних питаннях, – розповіла Людмила Найда. – Захід вирішили організувати у Музеї, бо хотіли відчути особливу ауру поетового дому.

Атмосфера Франкового обійстя по-своєму вплинула і на сприйняття вистави. Студенти-політехніки дуже тонко передали переживання Франка-лірика, демонструючи його найсвітліші почуття до найдорожчих жінок, переплетені з болем і стражданнями. Цю особливість студентської гри відзначив багаторічний директор Музею-меморіалу, науковець, дослідник життя і творчості письменника Роман Горак. Він також розповів чимало цікавих фактів із життя письменника.

Відвідини музею – далеко не єдиний захід, який організували до 160-річчя Франка працівники НТБ. Вони підготували кілька виставок. Про одну з них (прижиттєві світлини Каменяра та ілюстрації до його найвідоміших творів) ми вже писали в попередньому числі. Та є ще дві віртуальні постійно діючі виставки – «Променисте Франкове слово» і «Мойсей» – вершина творчості Івана Франка», які можна оглянути на сайті бібліотеки.

на виставі «Тричі мені являлася любов» на виставі «Тричі мені являлася любов» на виставі «Тричі мені являлася любов» на виставі «Тричі мені являлася любов» на виставі «Тричі мені являлася любов» на виставі «Тричі мені являлася любов» на виставі «Тричі мені являлася любов» на виставі «Тричі мені являлася любов» на виставі «Тричі мені являлася любов» на виставі «Тричі мені являлася любов» на виставі «Тричі мені являлася любов» на виставі «Тричі мені являлася любов» на виставі «Тричі мені являлася любов» на виставі «Тричі мені являлася любов» на виставі «Тричі мені являлася любов» на виставі «Тричі мені являлася любов»