Молодь у міському самоврядуванні: Марина Пелещак про свою роботу в міськраді

Тетяна Шуфан, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Марина Пелещак

22 травня у межах зустрічей Alumni.Live на офіційній сторінці Національного університету «Львівська політехніка» в Instagram Марина Пелещак розповіла про свій професійний шлях.

Марина Пелещак — випускниця Політехніки, а тепер міська планувальниця, завідувачка сектору стратегічного планування управління просторового планування Львівської міської ради. На зустрічі вона розповіла про свій професійний шлях і відзначила важливість кожного з нас у житті міста.

— Пробувати себе в органах місцевого самоврядування — це в першу чергу безпосередньо впливати на те, який вигляд буде мати твоє місто, як воно розвиватиметься. Якщо в тебе є бачення чи розуміння проблеми, яку треба розв’язати, і ти б хотів для цього щось робити, а не лише говорити про те, що проблема існує, то я не знайшла кращого місця, ніж працювати саме тут, — поділилася Марина.

Міська планувальниця розповіла, що на самому початку не хотіла затримуватися в міській раді, проте процес розвитку міста так затягнув її, що днями буде вже чотири роки, як вона в цій справі.

— У нашій структурі є такий проєкт, який називається «Перший карʼєрний крок». У межах цього проєкту офіційно через наші відділи відбувається стажування студентів у конкретних департаментах чи управліннях на їхнє побажання, де вони набираються досвіду, потім отримують належний сертифікат. Як на мене, це чудовий спосіб для студентів спробувати, що це, і подивитися на це зсередини, — вважає Марина.

Тож кожен зі студентів чи випускників може долучитися до справ міста та зробити його кращим.

Докладніше про професійний шлях Марини можна дізнатися на сторінці Національного університету «Львівська політехніка» в Instagram.