«Міжнародний» листопад у BEST Lviv: політехніки взяли участь у трьох міжнародних подіях

Львівський локальний осередок BEST
Фото із заходів BEST

Цей листопад видався справді насиченим в організації BEST, адже члени львівського осередку взяли участь аж у трьох міжнародних подіях – Генеральній Асамблеї BEST, Cultural Exchange та Regional Meeting.

BEST – міжнародна молодіжна організація студентів технічних університетів Європи, серед яких є і студенти Національного університету «Львівська політехніка». Львівський осередок є найстаршим в Україні – вже близько 20 років, упродовж яких його члени невпинно розвивають різноманітні навички під час організації проєктів як для студентів Львова, так і для всієї України. Окрім цього, члени організації мають можливість відвідати інші осередки BEST’у по всій Європі, обмінюючись так своїми традиціями та культурою.

Генеральна Асамблея BEST

11–18 листопада відбулася Генеральна Асамблея BEST – подія, на якій делегати з більш ніж 30 країн Європи представляють свої осередки і приймають рішення щодо подальших цілей та шляхів розвитку організації. Цьогорічна Генеральна Асамблея відбулася в Бельгії і була організована двома осередками – Левена і Ґента.

Окрім основної робочої частини, делегати мали змогу взяти участь у конференції щодо цілей сталого розвитку з понад трьома сотнями учасників, двадцятьма європейськими компаніями та представниками бельгійських політехнічних університетів.

Цього року делегатом від Львова була президентка місцевого осередку BEST – Дарина Єлева. Загалом учасники події провели разом 7 днів обмінюючись досвідом, знаннями та культурою, а також приймаючи рішення, що покращать проєкти та події, які організовує BEST у всій Європі!

Cultural Exchange

3–10 листопада 8 волонтерів BEST Lviv взяли участь у ще одній міжнародній події від організації – Cultural Exchange (культурний обмін). Це подія, під час якої члени організації мають змогу відвідати осередки в інших країнах для обміну традиціями і культурою, а також дізнатися при цьому, як працює BEST в інших містах та на міжнародному рівні. Цього разу в Cultural Exchange взяли участь осередки Львова, Афін та Відня.

Делегатами на культурний обмін у Відень від Львова стало 8 студентів: Анна Погиба, Вікторія Олива, Софія Лев, Ярослав Когуч, Вероніка Гресько, Олег Вишиванюк, Владислав Бойчев та Антоніна Баніцька. Під час події вони гуляли по Відню, відвідали музеї зброї та історії мистецтв, ходили у похід за місто й представляли культуру України!

Regional Meeting

Всі осередки організації BEST об’єднані в 11 регіонів, кожен із яких двічі на рік організовує збори. Цієї осені для львівського осередку така подія відбулася у Загребі (Хорватія), представляти який поїхали Вікторія Горбачук, Юлія Копчак та Уляна Панюс.

Головними цілями регіональних зборів є:

  • знайомство із членами BEST’у інших осередків регіону
  • спільне обговорення важливих тем,
  • навчання та обмін досвідом,
  • розвиток ідентичності регіону,
  • вдосконалення й обмін ідеями.

На академічній частині зборів учасники:

  • взяли участь у тренінгах із розвитку своїх практичних навичок та вдосконалення методів роботи в осередках;
  • прослухали лекції про лідерство, ефективні зустрічі й ведення переговорів;
  • обговорили проблеми регіону та їхнє розв’язання у дискусійних групах;
  • працювали над розв’язанням загальних проблем регіонів під час воркшопів.

Regional Meeting тривав 4 дні, впродовж яких делегати від львівського осередку познайомилися з величезною кількістю людей, відкрили для себе Хорватію та отримали багато нових знань і навичок, які привезли до Львова.

Фото із заходів BEST Фото із заходів BEST Фото із заходів BEST Фото із заходів BEST Фото із заходів BEST Фото із заходів BEST Фото із заходів BEST