Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою – партнер XV Екуменічного соціального тижня

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Заставка заходу

З 3 до 7 жовтня 2022 року у Львові відбуватиметься щорічний міжнародний форум «Екуменічний соціальний тиждень» (з опцією онлайн). Тема – «Мандруюча ідентичність: осмислення сенсів та цінностей» – особливо актуальна під час війни. Дискусії, семінари, панелі – впродовж п’яти днів представники влади, ЗМІ, соціальних організацій, церков, освіти осмислюватимуть сенси та цінності, якими зараз живе Україна і світ.

В межах форуму всі заходи поділені на три блоки:

  1. Грані ідентичності: релігійна, національна, етнічна, культурна, політична.
  2. Ідентичність, війна та міграція.
  3. Роль та вплив соціальних інститутів на формування ідентичності.

Всі події відбуватимуться у гібридному форматі – офлайн на проспекті Святого Івана Павла ІІ, 35а (з урахуванням доступу учасників до укриття на випадок повітряних тривог) і на платформі Zoom. Також пряма трансляція буде доступна у Facebook та на YouTube.

Заходи відбудуться українською мовою із синхронним перекладом англійською, німецькою та французькою.

Серед спікерів:

  • Йорг Луер, голова Комісії «Справедливість та Мир», представник Римсько-Католицької Конференції Єпископату Німеччини, керівник Фонду імені Максиміліана Кольбе (Берлін, Німеччина);
  • Сейла Бенгабіб, професор політології та філософії в Єльському університеті і директор програми з етики, політики та економіки;
  • Жерар Деланті, соціолог і професор соціології та соціальної і політичної думки в Університеті Сассекса;
  • Мирослав Маринович, віце-ректор Українського католицького університету, український правозахисник, публіцист, релігієзнавець, член-засновник Української Гельсінської групи.

Організатори: Інститут екуменічних студій, Український католицький університет, Фонд Конрада Аденауера в Україні.

Експерти і партнери: Євангелічна церква в Німеччині, Екуменічний інститут Католицького інституту в Парижі, Віденський університет, Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», Інститут історії Церкви УКУ, Аналітичний центр УКУ, Львівська міська рада.

Докладніше – на сайті Львівської міської ради освіти і науки України.