Міжнародна співпраця ІКТА з Технічним університетом міста Ільменау (Німеччина) триває

Кафедра інформаційно-вимірювальних технологій Львівської політехніки
Фото із заходу

У межах багаторічної успішної співпраці з Технічним університетом міста Ільменау (Німеччина), започаткованої професором Богданом Стадником, делегація Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Львівської політехніки у складі завідувачки кафедри інформаційно-вимірювальних технологій професорки Тетяни Бубели, завідувача кафедри інтелектуальної мехатроніки та роботики професора Ореста Івахіва та професора кафедри ІВТ професора Святослава Яцишина взяли участь у 60-му Міжнародному науковому колоквіумі «Інженерія для мінливого світу» (60th Ilmenau Scientific Colloquium (ISC), що відбувався з 2 по 8 вересня 2023 року під патронатом Уряду Тюрингії. У ньому брало участь 286 осіб з 15 країн світу.

  • Тетяна Бубела виступила з доповідями «Моделювання електрохімічних систем шляхом аналізу імпедансних спектрів» та «Можливості бездемонтажного контролю вимірювальних каналів розпорошених систем на місці експлуатації».
  • Орест Івахів презентував доповідь «Розробка супутникового космічного поляриметра».
  • Святослав Яцишин доповів на теми «Розроблення квантового еталону температури і верифікація термоелектричних законів» та «Метрологічні ризики на стадії проєктування багатопрофільних об’єктів».

Під час дружньої бесіди з німецькими колегами, професорами Еберхардом Манске, Томасом Фрьогліхом, Томасом Кісінгером та Ростиславом Мастилом, відбулося зацікавлене обговорення підсумків раніше укладеної угоди про співпрацю. Співрозмовники торкнулися питань подальшого співробітництва у науково-освітній сфері, пошуку грантів, створення умов для українських і німецьких студентів здобувати освіту в обох університетах та отримувати дипломи європейського зразка, забезпечення академічної мобільності членів освітнього процесу, зокрема аспірантів та професорсько-викладацького персоналу.

Німецькі колеги передали допомогу на потреби України, за що політехніки їм дуже вдячні.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу