Міжнародна літня школа журналістів на кафедрі ЖЗМК – для школярів, потенційних абітурієнтів і всіх охочих

Олена Керич, студентка 4 курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації Львівської політехніки
Фрагмент афіші заходу

Якщо ти школяр, любиш писати на вільні теми й цікавишся журналістикою, то маєш унікальну нагоду дізнатися про цю професію «з перших уст» від успішних випускників університету.

Якщо ти фаховий журналіст (із досвідом чи без), то можеш поглибити свої журналістські знання, почути корисні поради, дізнатися про досвід своїх колег.

З 7 до 9 червня на онлайн-платформі ZOOM проходитиме Міжнародна літня школа журналістів, яку організовує кафедра журналістики та засобів масової комунікації Львівської політехніки. Протягом трьох днів учасники матимуть унікальну можливість дізнатися про роботу журналіста в умовах війни, навчитися розвінчувати фейки й викривати маніпуляції з боку росії, ознайомитися з багатоаспектною діяльності медіа під час війни. Для участі у школі необхідно попередньо зареєструватись, адже кількість місць обмежена, а сама участь безкоштовна.

– Минулого року ми вперше організували літню школу. Були приємно вражені цікавістю до заходу: до нас долучилися учні шкіл, коледжів, наші студенти, студенти інших вишів спеціальності «журналістика» і навіть викладачі. Якщо торік ми здебільшого орієнтувалися на особливості праці журналіста в умовах пандемії, то цьогоріч запланували серію майстер-класів про різні аспекти роботи журналіста в умовах війни: які зміни відбулися в контенті та формах роботи та як оперативно діяти, як розрізняти та розвінчувати фейки й міфи російської пропаганди, як працювати над особистим брендом та ще багато цікавих тем, – розповідає Зоряна Галаджун, завідувачка кафедри журналістики та засобів масової комунікації.

 Учасників школи очікують практичні аспекти та обговорення роботи журналістів в умовах війни, які проведуть круті спікери.

Розповідає Наталія Семен, кандидатка наук зі соціальних комунікацій, доцентка кафедри ЖЗМК та організаторка Міжнародної літньої школи молодих журналістів:

– Також цього разу матимемо двох міжнародних лекторів. Це наші випускники, які працюють в українських медіа за кордоном. Сподіваємось, що до заходу долучиться учнівська та студентська молодь не лише зі Львова та області, а й усієї України. Реєстрація триває, і ми вже бачимо зацікавлення як учнів, так і студентів з інших міст.