У Львівській політехніці розпочала роботу Міжнародна конференція метрологів

Анастасія СТЕПАНЯК, Центр комунікацій Львівської політехніки
на конференції метрологів МКМ’2019

10 вересня у Львівській політехніці відбулося відкриття Міжнародної конференції метрологів МКМ’2019 (XХІІІ Міжнародного семінару метрологів МСМ’2019), що триватиме до 12 вересня. Організувала подію кафедра інформаційно-вимірювальних технологій Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології з нагоди свого сторіччя.

Серед учасників – науковці з понад 20 українських вишів та підприємств, польські й німецькі фахівці у галузі метрології.

Тематику конференції присвячено таким науковим напрямам як фундаментальні проблеми метрології, сенсори і вимірювальні перетворювачі, інформаційно-вимірювальні системи у робототехніці, вимірювання у нанотехнологіях, аналіз і опрацювання вимірювальних сигналів, вимірювання у промисловості, віртуальні засоби вимірювання тощо.

Також у рамках заходу організовано виставку продукції провідної компанії з розробки і виробництва сенсорів неелектричних величин та елементів автоматизації у Європі «IFM ELECTRONIC» (Німеччина).

В урочистому відкритті конференції взяли участь проректор з наукової роботи Наталія Чухрай, директор ІКТА Микола Микийчук і завідувач кафедри ІВТ Богдан Стадник.

– Інформаційно-вимірювальні технології все ширше входять у промисловість і наше життя. Очевидно, що розвиток будь-якої технології є неможливий без розвитку ІВТ, – зазначив очільник Інституту.

Аби підтвердити ці слова, учасникам конференції продемонстрували нову ІВТ-систему управління робототехнічним засобом за допомогою вимірювання імпульсів головного мозку. Окрім цього, з нагоди ювілею на пленарному засіданні відбувся показ фільму, присвяченого сторіччю кафедри інформаційно-вимірювальних технологій.

на конференції метрологів МКМ’2019 на конференції метрологів МКМ’2019 на конференції метрологів МКМ’2019 на конференції метрологів МКМ’2019 на конференції метрологів МКМ’2019 на конференції метрологів МКМ’2019