Місток єднання: зустріч команди МІОКу з Аллою Недашківською та Оленою Білаш

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-зустрічі

22 листопада, відбулася зустріч команди Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з Аллою Недашківською, директоркою Відділу сучасних мов та культурології Альбертського університету, й Оленою Білаш, професоркою факультету освіти Альбертського університету, керівницею Методичного центру української мови (МЦУМ) Канадського інституту українських студій Альбертського університету.

Під час зустрічі колеги з Канади розповіли про діяльність мовних шкіл, зокрема двомовних, вищих студій, а також про власний досвід створення навчально-методичного матеріалу з використанням новітніх технологій. Також порушили питання систематизації україномовних матеріалів для навчання і злагодженої праці в створенні нового, актуального в сучасних умовах продукту. Натомість колектив МІОКу ознайомив гостей з освітніми проєктами та виданнями Інституту. Обговорили можливості майбутньої співпраці.

У зустрічі взяли участь Ірина Ключковська, директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою, заступники – Андрій Яців і Оксана П’ятковська – та україністи МІОКу – Оксана Горда, Оксана Трумко, Оксана Галайчук, Олена Мицько, Ольга Руснак, Наталія Мартинишин, Галина Темник, Назар Данчишин та Марія Лизак.