МІОКівці взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції в Чорткові

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фото з конференції

Доповідь «Українська мова: її буття у світі» виголосили Ірина Ключковська, директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою, та Оксана Горда, старша наукова співробітниця Інституту, на пленарному засіданні І Міжнародної науково-практичної конференції «Національне відродження та розвиток освітнього простору на основі народознавчого потенціалу України». Захід відбувся 9–10 червня 2023 року в Чортківському навчально-науковому інституті, співорганізатором заходу був Національний університет «Львівська політехніка».

На конференції за участю провідних науковців України було винесено на обговорення проблематику національно-патріотичної освіти й виховання студентів, формування національної ідентичності, утвердження української мови як державної, концептуальних засад реалізації програми «Народознавство в дії» тощо.

Переконані, що підтримка наукових заходів маленьких містечок України не лише сприятиме децентралізації наукового потенціалу, але й зміцненню та формуванню освітнього простору нашої держави загалом.

Фото з конференції Фото з конференції