Міоківець Назар Данчишин став учасником телемарафону на ТРК Перший Західний

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з відеозапису

Працівник Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», поет, кандидат філологічних наук Назар Данчишин став учасником телемаратону «Ми сильні!» на ТРК Перший Західний.

Науковець відповів на запитання журналістів про роль українських діаспорних громад у протистоянні інформаційним маніпуляціям ворога, зокрема щодо «олюднення» московитів в очах європейської публіки, а також поділився міркуваннями про шкоду російської культури для українців і світу.

Візит у студію програми стосувався акції «Всесвітній день поезії для України – 2022», яку організував Володимир Тимчук, поет і перекладач, офіцер ЗСУ, підполковник. МІОК виступив партнером події.

У згаданому заході взяли участь десятки українських авторів, у чиїх текстах відтворено події теперішнього етапу московсько-української війни. Окрім Володимира Тимчука та Назара Данчишина, читали свої нові вірші про війну Галина Крук, Олександр Ірванець, Ія Ківа, Ігор Астапенко, Гліб Бабіч, Катерина Бабкіна, Юлія Бережко-Камінська, Іван Гентош, Дарина Гладун, Анатолій Дністровий, Павло Коробчук, Олег Коцарєв, Дмитро Лазуткін, Павло Матюша, Катерина Міхаліцина, Олена О’Лір та багато інших.

Крім того, згадані поезії спеціально до заходу переклали англійською, французькою, еспанською, німецькою, болгарською та іншими мовами. Учасники події закликали світове співтовариство активно допомагати українському війську.