МІОК взяв участь у засіданні робочої групи з розроблення сертифікаційного іспиту з української мови як іноземної 

МІОК Львівської політехніки
Галина Бойко та Олена Медведєва

За офіційним запрошенням міністра освіти і науки України Лілії Гриневич було скликано членів робочої групи з розроблення Сертифікаційного іспиту з української мови як іноземної  на чергове засідання, яке відбулося 16 січня 2018 року у МОН. Керували засіданням робочої групи заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич та в.о. начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Любов Щітка.

Від Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою на засідання робочої групи було делеговано наукового співробітника Галину Бойко та молодшого наукового співробітника Олену Медведєву.

Під час засідання було представлено проект Стандарту України «Українська мова як іноземна: рівні загального володіння та діагностика» (укладачі: Данута Мазурик (Львівський національний університет імені Івана Франка), Леся Антонів (ЛНУ ім. Івана Франка), Олена Синчак (УКУ), Галина Бойко (МІОК, Національний університет «Львівська політехніка»)), а також ознайомлено із зауваженнями та коментарями українських і зарубіжних експертів щодо Стандарту.

Львівська команда авторів Стандарту під час дискусії обґрунтувала свою позицію щодо врахування певних суперечливих зауважень, які були висвітлені у рецензіях, а також наголосила на готовності доопрацювати всі недоліки у найкоротший термін. Окрім того, представник експертної комісії Ірина Казимирова (Інститут української мови НАНУ) зачитала схвальну рецензію П.Ю. Гриценка (голови експертної комісії) на Стандарт львівської групи авторів.

Керівниками робочої групи було окреслено подальші кроки, пов’язані із запровадженням сертифікаційних іспитів з української мови як іноземної, а також визначено дату наступного засідання робочої групи (20 лютого 2018 року).