МІОК Львівської політехніки розпочинає роботу над проєктом «Портал «Український освітній всесвіт»

МІОК Львівської політехніки
афіша

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою розпочинає роботу над проєктом «Портал «Український освітній всесвіт» (карта та форум українських суботніх шкіл)», ідея створення якого зародилася під час Першого світового форуму українознавчих суботніх та недільних шкіл, що об’єднав педагогів із 36 країн світу. Реалізація цього проєкту стала можливою завдяки фінансовій підтримці на краудфандинговій платформі startera.org.ua тих, хто зрозумів важливість цього проєкту. Ми глибоко вдячні фундаторам проєкту, а саме: Українській Світовій Фундації, Кредитній спілці «Будучність», Українській касі Дежарден в Монреалі, пані Уляні Підзамецькій, Українській школі «Веселка» в Нідерландах, Українській школі при церкві св. Володимира в Парижі.

Проєкт покликаний допомогти українським суботнім та недільним школам за кордоном, у яких викладають предмети українознавчого циклу, налагодити ефективну фахову комунікацію.

Досі немає реєстру українських шкіл вихідного дня за кордоном, що, беззаперечно, ускладнює комунікацію педагогів та ізолює їх. Проєкт сприятиме мережуванню, формуванню освітнього середовища, розвитку й зміцненню української школи за кордоном, учні якої в майбутньому будуть носіями правдивих знань про Україну та українську культуру в країнах проживання.

Портал «Український освітній всесвіт» – перша комунікаційна платформа, яка в онлайн-режимі дасть змогу швидко і якісно створювати новий інтелектуальний продукт, обмінюватися досвідом, шукати та знаходити нові підходи до роботи із дітьми різних вікових категорій.