МІОК Львівської політехніки презентував виставку «Світовий Конґрес Українців: вчора, сьогодні, завтра» у чотирьох містах України

МІОК Львівської політехніки
Презентація виставки

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» завершив перший етап Всеукраїнської просвітницької акції – презентацію в містах України мультимедійної виставки «Світовий Конґрес Українців: вчора, сьогодні, завтра», створеної з нагоди 50-ліття СКУ. Команда МІОКу − директор Ірина Ключковська, заступник директора Андрій Яців, старший науковий співробітник Оксана П’ятковська та молодший науковий співробітник Юрій Марусик – презентували виставку в чотирьох містах України.

Старт проекту відбувся 17 жовтня 2017 року в Києві у приміщенні Верховної Ради України, після чого виставка «помандрувала» до Полтави (18 жовтня), Дніпра (19 жовтня) та Запоріжжя (20 жовтня).

Метою виставки є поширення знань про Світовий Конґрес Українців та популяризація діяльності СКУ серед широкого кола громадськості в Україні та світі. Організатори прагнуть ознайомити українців з роботою найавторитетнішої української організації у світі й долучити молодь та інші середовища громадськості до поширення інформації про історію та діяльність Світового Конґресу Українців, а також до участі у просвітницьких проектах, спрямованих на співпрацю зі світовим українством.

У матеріалах виставки висвітлено історію та діяльність Світового Конґресу Вільних Українців (1967–1993 рр.) та Світового Конґресу Українців (1993–2017 рр.), представлено найвагоміші проекти СКУ, подано біографії відомих діячів СКУ та української діаспори, унікальні архівні документи, історичні фотографії та відеофільми.

Виставку створили працівники Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» за підтримки Світового Конгресу Українців з нагоди 50-ліття СКУ. Архівні матеріали були надані Світовим Конґресом Українців та Центральним державним архівом зарубіжної україніки.

Презентація виставки Презентація виставки Презентація виставки Презентація виставки Презентація виставки Презентація виставки Презентація виставки Презентація виставки Презентація виставки Презентація виставки