МІОК Львівської політехніки презентував мандрівну виставку про СКУ в Кам’янці-Подільському

МІОК Львівської політехніки
виставка про СКУ в Кам’янці-Подільському

1 листопада 2018 року, напередодні ХІ Конґресу Світового Конґресу Українців, Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» продовжив презентацію мультимедійної виставки «Світовий Конґрес Українців: учора, сьогодні, завтра» у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка (КПНУ).

Презентація відбулася за підтримки Світового Конґресу Українців та сприяння адміністрації Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, зокрема Романа Білика, керівника відділу наукової роботи і міжнародних зв’язків університету.

Перед офіційним відкриттям делегацію МІОКу – директора Ірину Ключковську, заступників директора Андрія Яціва та Оксану П’ятковську, наукового співробітника Юрія Марусика – прийняв ректор КПНУ професор Сергій Копилов, який підкреслив вагоме значення української діаспори у становленні та розвитку української держави. За його словами, студенти мало знають про світове українство, тож він подякував МІОКу за цікаву просвітницьку ідею та надію на подальшу співпрацю.

Відкриття мультимедійної виставки відбулося у фойє головного корпусу КПНУ за участю численних викладачів та студентів університету. Іван Конет, проректор із наукової роботи КПНУ, у вітальному слові підкреслив важливість презентації в рік відзначення 100-літнього ювілею університету, першим ректором якого був Іван Огієнко, та передав видані з цієї нагоди книги для бібліотеки МІОКу.

Команда МІОКу презентувала присутнім ідею створення виставки, її структуру, співпрацю Інституту зі світовою українською спільнотою, низку заходів, проведених спільно зі СКУ впродовж 2017 року та присвячених відзначенню його 50-ліття, розповіли про діяльність Інституту.

Особливе зацікавлення викликали відеоролики про СКУ, створені студентами кафедри журналістики Львівської політехніки.

Андій Яців закликав студентів КПНУ долучатися до поширення інформації про історію та діяльність Світового Конґресу Українців – найавторитетнішої української організації у світі, а також до участі у просвітницьких проектах, спрямованих на співпрацю зі світовим українством.

Ірина Ключковська зазначила, що просвітницький проект дає можливість не лише ознайомитися з діяльністю СКУ як найавторитетнішої української громадської організації за кордоном, але є нагодою заохотити та залучити студентство до дослідницької роботи з вивчення української діаспори, яка, на жаль, надалі залишається terra incognita для більшості молодих людей.

виставка про СКУ в Кам’янці-Подільському виставка про СКУ в Кам’янці-Подільському виставка про СКУ в Кам’янці-Подільському виставка про СКУ в Кам’янці-Подільському виставка про СКУ в Кам’янці-Подільському виставка про СКУ в Кам’янці-Подільському виставка про СКУ в Кам’янці-Подільському виставка про СКУ в Кам’янці-Подільському виставка про СКУ в Кам’янці-Подільському виставка про СКУ в Кам’янці-Подільському виставка про СКУ в Кам’янці-Подільському