МІОК опублікував результати дослідження «Українці Туреччини: суспільство, ідентичність, майбутнє»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Заставка до матеріалу

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» опублікував результати дослідження «Українці Туреччини: суспільство, ідентичність, майбутнє», яке провела команда МІОКу у 2021 році.

В публікації розглянуто міграцію з України до Турецької Республіки. Зокрема, у межах дослідження описано типовий портрет українського мігранта у Туреччині, проаналізовано причини й особливості міграційного процесу, виклики та проблеми інтеграції українських мігрантів у цій країні.

Крім того, загострено увагу на проблемах збереження національної ідентичності та її трансформації, процесах утворення громад українців, підтримці зв’язків мігрантів з Україною, а також візії їхнього майбутнього й перспектив громади.

Особливий наголос у дослідженні зроблено на труднощах українських мігрантів у Туреччині, на основі чого сформульовано пропозиції та рекомендації для різних суб’єктів державного й недержавного секторів, а також для потенційних українських емігрантів до Турецької Республіки.