МІОК опублікував результати дослідження «Українське шкільництво за кордоном: як вплинула війна в Україні»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Заставка до матеріалу

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» опублікував результати розвідувального дослідження «Українське шкільництво за кордоном: як вплинула війна в Україні», яке провела команда Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою у 2023 році. В опитуванні взяли участь 87 шкіл із 32 країн світу. Загалом отримано 125 відповідей.

Зауважимо, що дослідження цілісно не демонструє комплексної ситуації та змін в українському шкільництві за кордоном у зв’язку з недостатньою кількістю отриманих анкет, однак дає можливість узагальнити бачення цього явища завдяки оцінці стану окремих шкіл, які стали респондентами дослідження. Воно також дає змогу простежити певні тенденції у становищі українознавчих шкіл вихідного дня закордоння у період широкомасштабної російсько-української війни.

Рекомендуємо дослідження для науковців і фахівців, які цікавляться проблемами українського шкільництва за кордоном і міжнародної міграції, та представників органів влади, передусім у сфері освіти.

Завантажити повний текст (PDF)