МІОК на ХІ Наукових читаннях імені академіка Ярослава Ісаєвича «Культура в контексті війни»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-заходу

Наукова співробітниця Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Тетяна Голдак-Горбачевська взяла участь у ХІ Наукових читаннях імені академіка Ярослава Ісаєвича «Культура в контексті війни», виголосивши ключову доповідь «Харитативна діяльність УГКЦ у Польщі в умовах сучасної російсько-української війни».

Конференція відбулася 30 березня 2023 року в Інституті українознавства імені І. Крип’якевича НАН України (Львів). Читання зібрали наукову спільноту з багатьох міст України, зокрема представників НАН і викладачів закладів вищої освіти. Участь у заході взяли знані історики: д.і.н. Л. Зашкільняк, д.і.н. М. Литвин, д.і.н. І. Соляр, к.і.н. О. Павлишин та інші.

Під час наукових читань було порушено питання українсько-польських відносин у контексті Другої світової війни та сучасної російської агресії. Обговорено проблеми розвитку української культури в умовах війни, функціонування освіти в еміграційному середовищі, ролі Церкви в гуманітарних викликах сьогодення тощо.

Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу