Міністерство цифрової трансформації та Microsoft співпрацюватимуть для розвитку хмарної інфраструктури

За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України
представники Міністерства цифрової трансформації України та Microsoft

Міністерство цифрової трансформації України та Microsoft анонсували впровадження програми Azure Expansion Program та прискорення цифрової трансформації України, включаючи розвиток хмарних сервісів Azure в розмірі понад 500 мільйон доларів США.

Міністерство та Microsoft Україна співпрацюватимуть для реалізації Програми цифрової трансформації та використання Microsoft Azure. Мета проєкту – створення хмарної інфраструктури в Україні. Це дасть змогу залучити сучасні рішення для автоматизації робочих місць працівників державних установ та забезпечить безперебійну роботу по всій Україні.

Програма цифрової трансформації дасть можливість впровадити інновації на базі хмарних технологій для різних державних структур, державних підприємств та уряду України. У рамках цієї програми Microsoft та Мінцифри співпрацюватимуть для запуску ряду ініціатив, що передбачають високозахищену хмарну платформу, включаючи інновації, вигідну вартість послуг, реалізацію стратегії захисту даних та створення нових робочих місць.

Для реалізації ініціативи цифрової трансформації для державного сектору та комерційних підприємств, Microsoft має намір надати технологічну підтримку, яка допоможе продемонструвати можливості використання Azure Cloud.

Використання Microsoft Azure як платформи для цифрової трансформації країни передбачає можливість використання співробітниками міністерств та державних компаній комплексних хмарних технологічних рішень Azure, а саме: штучний інтелект, аналітика, хмара, комунікації, Big Data, безпека, інтернет речей, управління даними, а також рішення для логістики та юридичної сфери. А також можливість використання комплексних хмарних рішень Azure для індустрій: E-government, E-health, Ed-tech, Ag-tech, Fin-tech, IT, виробництво, енергетика, інфраструктура, ігрова індустрія.

Також Microsoft Україна та Мінцифра співпрацюватимуть щодо підвищення кваліфікації своїх працівників та інших державних структур шляхом сертифікованого навчання працівників підприємств під егідою Мінцифри. Беручи до уваги плани України щодо підвищення цифрових навичок громадян, Microsоft запропонувала співпрацю, яка дозволить людям та компаніям безкоштовно отримати доступ до навчальних курсів та контенту.