Міністерство цифрової трансформації розпочало прийом пропозицій щодо удосконалення сфери відкритих даних

За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації
в серверній

Міністерство цифрової трансформації України запустило сайт Дія.Відкриті дані, де громадяни можуть залишити пропозиції щодо пріоритетних напрямів розвитку відкритих даних та наборів даних, які мають бути відкритими державою. Прийом пропозицій розпочався 3 червня і триватиме до 14 червня.

Пропозиції від суспільства ляжуть в основу четвертої редакції постанови КМУ № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних». Зараз постанова містить близько 900 наборів даних, що є обов’язковими для відкриття.

Мета проєкту – визначити, які набори даних є найбільш затребуваними серед суспільства та бізнесу, і посприяти їхньому відкриттю державою. Мінцифри прагне, щоб до 2024 року Україна увійшла до трійки країн-лідерів у міжнародних рейтингах у сфері відкритих даних.

Наразі Україна є другою серед країн, що досягли найбільшого прогресу за рівнем публікації та використання даних, і лідером у регіоні Східної Європи та Центральної Азії з найрозвиненішою екосистемою відкритих даних. У міжнародному рейтингу Open Data Barometer Україна посідає 17 місце.