Міністерство цифрової трансформації налагоджує взаємодію між ІТ-сферою України та Кремнієвою долиною

За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України
учасники ініціативи Ukrainian Bridge

Міністерство цифрової трансформації України та громадська організація «Інтернет ініціативи» підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю, в межах якого розпочинає свою діяльність ініціатива Ukrainian Bridge. Спільний проєкт сприятиме розвитку української ІТ-сфери та просуватиме Україну як напрям для бізнес-співпраці.

Ukrainian Bridge – неурядова ініціатива, завданням якої є побудова «мосту» між Україною та Кремнієвою долиною, яка є беззаперечним світовим центром інновацій. Вона є осередком талановитих підприємців, капіталу, новітніх технологій. Тут розміщені штаб-квартири найбільших світових технологічних компаній. Саме тому так важливо якісно репрезентувати Україну та українську ІТ-індустрію в Долині.

Також Меморандумом передбачена співпраця задля:

  • просування України як напрямку для співпраці в США, поширення інформації, популяризації та репрезентації бізнес- та інвестиційних можливостей в Україні;
  • розроблення та реалізації екосистемних ініціатив у сфері IT;
  • створення та розвитку сучасної інноваційної інфраструктури;
  • залучення зовнішніх інвестицій в Україну;
  • сприяння підвищенню частки української IT-індустрії на світовому ринку.

Наразі у Кремнієвій долині існує 26 подібних bridge-організацій, які представляють інтереси 18 країн Європи. Такі організації репрезентують свою країну, залучають інвестиції, надають підтримку технологічним підприємцям у використанні можливостей, які надаються в Долині. Тепер серед них є Ukrainian Bridge.