Міністерство юстиції України зареєструвало Умови прийому для здобуття фахової передвищої освіти у 2021 році

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка з текстом  «Затверджено умови прийому до закладів фахової передвищої освіти»

Умови прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти у 2021 році зареєстровано в Міністерстві юстиції України та найближчим часом набудуть чинності.

Заплановано, що у 2021 році вступ до закладів фахової передвищої освіти розпочнеться наприкінці червня. Порівняно з попередніми роками нові Умови містять норми, що мають зробити вступ більш прозорим та комфортним. Наприклад, вступники на основі повної загальної середньої освіти зможуть оцінити свої шанси ще до подання документів – надано можливість спочатку скласти вступні іспити, творчі конкурси, а вже потім подавати документи до обраного закладу.

До того ж під час вступу на основі освітньо-кваліфікаційного рівня робітника, у разі подання результатів зовнішнього незалежного оцінювання, бал вступника за відповідне вступне випробування підвищується на 25%.

Також Умовами передбачено продовження періоду проведення іспитів для вступників на основі базової загальної середньої освіти. Це дозволить закладам більш гнучко підійти до організації вступної кампанії, з дотриманням всіх протиепідеміологічних заходів.

На 2021 рік передбачено додатковий прийом документів для здобуття фахової передвищої освіти за контрактною формою (у разі, коли з поважних причин вступники не змогли вчасно подати документи). Крім того, роботодавці зможуть тепер направляти до закладів фахової передвищої освіти на контрактне навчання групи своїх співробітників упродовж всього навчального року.