Міністр Сергій Шкарлет розповів про здобутки фахової передвищої, вищої освіти та науки за 2021 рік

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Упровадження дуальної освіти, популяризація навчання в Україні для іноземців, започаткування стипендій, премій і грантів Президента, створення Президентського університету – про ці та інші здобутки року йшлося під час онлайн-брифінгу Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Міністр підкреслив, що у 2021 році затверджено понад 60 нових стандартів освітніх ступенів бакалавр, магістр, фаховий молодший бакалавр і стандарт освітньо-наукового ступеня доктор філософії.

Серед вагомих здобутків Сергій Шкарлет відзначив успішне проведення таких пілотних проєктів:

  • підготовка фахівців за дуальною формою здобуття освіти в закладах фахової передвищої та вищої освіти;
  • проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

Вступна кампанія у 2021 році продемонструвала позитивний результат, про що свідчить збільшення держзамовлення на галузі технічного та освітнього профілю.

Однією з головних подій року стала презентація концепції сучасного інноваційного освітнього та наукового центру – Президентського університету.

Сергій Шкарлет відзначив значні досягнення у науковій галузі: цьогоріч Міністерство освіти і науки України уклало понад 15 міжнародних угод про співпрацю. На 23-му Саміті Україна – Європейський Союз було офіційно підписано Угоду між Україною і Європейським Союзом та Європейським співтовариством з атомної енергії. Україна долучилася до програм «Горизонт Європа» та «Євратом», що стало важливим кроком у напрямі інтеграції до Європейського дослідницького простору.

Указом Президента Володимира Зеленського започатковано Міжнародний конкурс наукових, науково-технічних розробок та інноваційних проєктів «Міст Патона. Paton Bridge». Програма не лише сприятиме посиленню міжнародного співробітництва та підвищенню інвестиційної привабливості України, але й забезпечить талановитим науковцям можливості для самореалізації.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.