Міністерство цифрової трансформації України презентувало освітній серіал про кібербезпеку «Кіберняні»

За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації
освітній серіал «Кіберняні»

26 травня 2020 року Міністерство цифрової трансформації разом із Національним координаційним центром кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України, компанією з кібербезпеки 10Guards, компанії Cyberlab і компанією Moneyveo презентували новий освітній серіал «Кіберняні».

Освітній серіал складається з 10 серій тривалістю 4–11 хвилин і дасть змогу дізнатися, як мінімізувати ризики втрати приватної, чутливої інформації, як попередити кібератаку або кібершахрайство та як швидко відновитися після них, у випадку якщо вони все ж таки сталися.

Під час презентації серіалу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан зауважила, що злочинці та шахраї є не тільки у реальному світі, але й у цифровому середовищі:

– Всі ми колись чули історії про те, як хакери зламують сторінки у соцмережах і пошті, отримують персональні дані та займаються фішингом, крадуть кошти з банківських і вчиняють інші злочини. Мінцифра дбає про безпеку українців, тому за підтримки партнерів створило освітній серіал про кібербезпеку.

Безкоштовно подивитися освітній серіал можна на Національній онлайн-платформі з цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта.