Міністерство освіти і науки України та Grammarly запускають новий освітній проєкт

Роксолана Семчишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
програма

До уваги львівський політехніків: Міністерство освіти і науки України спільно з компанією Grammarly оголосили про старт нового пілотного проєкту, спрямованого на підвищення рівня англійської мови серед студентів і викладачів українських закладів вищої освіти. Починаючи з наступного навчального року, українські ЗВО зможуть приєднатися до цієї програми й отримати безплатний доступ до продукту Grammarly for Education на шість місяців.

  • Мета та можливості програми

Grammarly — компанія, заснована в Україні, яка розробляє комунікаційного асистента на основі штучного інтелекту. Її продукт покликаний поліпшувати спілкування англійською мовою, щодня допомагаючи понад 30 мільйонам користувачів у всьому світі, включно з більш ніж трьома тисячами освітніх установ, серед яких провідні університети США.

Метою проєкту є надання українським студентам і викладачам доступу до передових інструментів для вдосконалення навичок англійської мови. Grammarly for Education пропонує комплексну підтримку, яка виходить за межі виправлення орфографічних і граматичних помилок. 

  • Сервіс охоплює:

- Рекомендації щодо поліпшення чіткості, лаконічності та тону текстів;

- Пояснення до стратегічних рекомендацій сервісу, які допомагають поліпшувати навички письма;

- Додаткові функції на основі генеративного штучного інтелекту, що їх можуть опціонально ввімкнути адміністратори навчальних закладів;

- Функцію автоматичного генерування цитат і детектор плагіату.

Grammarly дотримується принципів безпечного та відповідального використання штучного інтелекту. Компанія також розробила курс «AI for Students», який надає студентам рекомендації щодо відповідального застосування технологій генеративного ШІ.

ЗВО, які приєднаються до пілотного проєкту, отримають безплатний доступ до Grammarly for Education на шість місяців, починаючи з 2024/2025 навчального року. Для підготовки викладачів у вересні буде проведено спеціальний тренінг з імплементації продукту. Дата й час тренінгу будуть оголошені в серпні.

Зацікавлені заклади вищої освіти можуть дізнатися більше про програму та подати заявку на участь, звернувшись за електронною адресою: eduonlinemon@gmail.com. Це важливий крок до підвищення рівня англійської мови та популяризації її як мови міжнародного спілкування в Україні.