Міністерство освіти і науки та Міністерство цифрової трансформації ініціювали всеукраїнське опитування про якість освіти

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Міністерство освіти і науки та Міністерство цифрової трансформації України за підтримки проєкту EU4DigitalUA, що фінансується Європейським Союзом і впроваджується Міжнародним та іберо-американським фондом адміністративної і державної політики (FIIAPP) провадять всеукраїнське опитування, яке допоможе отримати від викладачів, батьків та дітей інформацію про реальний стан освіти.

Про це на щорічній Серпневій конференції освітян оголосив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Основа ефективних управлінських рішень – це якісні дані. Важливо, щоб уряд й освітяни були в одній системі координат. Саме тому запускаємо національне опитування для батьків, дітей і вчителів, щоб дізнатися фідбек про систему освіти. Опитування допоможе отримати якісну інформацію про те, що відбувається у сфері освіти, пріоритезувати наші дії та спланувати наступний рік роботи», – заявив Михайло Федоров.

Для кожного українця опитування – це можливість поділитися власною думкою про проблеми в системі освіти, які потребують першочергового розв’язання, а також оцінити задоволеність якістю навчання.

Участь в опитуванні можуть взяти:

  • батьки дітей дошкільного віку;
  • школярі та їхні батьки;
  • студенти профтехів і їхні батьки;
  • студенти закладів вищої освіти та їхні батьки;
  • усі інші дорослі українці.

Опитування триватиме 10 днів.

Долучайтесь і допоможіть визначити пріоритетні зміни в українській освіті!