Міністерство освіти і науки розпочало конкурс держзамовлення на науково-технічні розробки за новим механізмом

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Міністерство освіти і науки України оголосило конкурсний відбір науково-технічних розробок, що будуть фінансуватися за кошти державного бюджету у 2024 році.

Уперше за цим конкурсом сформовано 25 тематик і вихідних технічних завдань, які були запропоновані провідними міністерствами та органами виконавчої влади, серед яких: Міноборони, Мінцифра, МВС, Мінстратегпром, Міндовкілля, Мінінфраструктури, Міненергетики, МОЗ, Мінагрополітики та Адміністрація Держспецзв’язку.

Мета конкурсу – розв’язання окремих актуальних державних потреб через виконання установами-переможцями відповідних науково-технічних розробок.

Тематика охоплює широкий спектр завдань – від систем навігації БПЛА до промислових технологій отримання водневого палива. Участь можуть брати підприємства, установи та організації будь-якої форми власності, що мають кадрову спроможність і матеріально-технічну базу.

Основні новації конкурсу:

  • формування тематики і вихідних ТЗ для необхідних розробок з боку держави: міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади згідно з компетенцією;
  • збільшено граничний обсяг фінансування розробки;
  • запровадження інституту кураторів з боку замовників і кінцевих користувачів;
  • повна цифровізація проведення конкурсу в Національній електронній науково-інформаційній системі;
  • нова процедура оцінювання заявок через поєднання закритої peer-review експертизи та додаткового оцінювання комісією за участю замовника через пітчинг-презентацію;
  • можливість залучення співфінансування за кошти суб’єктів малого, середнього та великого підприємництва.

Подання документів здійснюється в Національній електронній науково-інформаційній системі в електронному вигляді.

Крайній термін подання заявок – 7 липня 2024 року (12:00).

Докладніше