Міністерство освіти і науки пропонує для обговорення проєкт переліку спеціальностей за галузями науки

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт переліку наукових спеціальностей за галузями науки.

Відповідно до статті 42 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» МОН формує та затверджує перелік наукових спеціальностей за галузями науки, відповідно до яких присуджуються наукові ступені кандидата наук і доктора наук.

Проєкт розроблено на основі Переліку наукових спеціальностей, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 14 вересня 2011 року № 1057. Кількість наукових спеціальностей у розробленому Переліку зменшена шляхом об’єднання окремих спеціальностей або вилучення як таких, що вже інтегровані до інших.

Після затвердження Переліку наукових спеціальностей за галузями науки Міністерством будуть розроблені Таблиця трансформації наукових спеціальностей та нові паспорти наукових спеціальностей, які міститимуть напрями досліджень з тих спеціальностей, які будуть трансформовані.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу Міністерства освіти і науки України «Про затвердження переліку наукових спеціальностей за галузями науки, відповідно до яких присуджуються наукові ступені кандидата наук і доктора наук» просять надсилати до 28 травня 2021 року на електронну адресу specialty.mon@gmail.com (Михайло Голубєв, начальник відділу взаємодії з суб’єктами атестації наукових кадрів департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації).