Мер Львова Андрій Садовий вручив паралімпійському чемпіону Андрієві Демчуку Золотий герб міста

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Андрій Садовий зустрівся із чемпіоном ХV Літньої паралімпіади з фехтування

23 вересня мер Львова Андрій Садовий зустрівся із чемпіоном ХV Літньої паралімпіади з фехтування на візках, викладачем кафедри інформаційних систем та мереж Національного університету «Львівська політехніка» Андрієм Демчуком. Під час зустрічі міський голова вручив паралімпійцю Золотий герб міста Львова, а також обговорив із ним питання придбання квартири за кошти міста.

– Мені сьогодні приємно представити Андрія Демчука, який привіз золото до Львова, який тренується у нашій львівській спортивній школі № 2… У нас є добра традиція, що за олімпійське золото ми виділяємо квартиру. Ми сьогодні вже переговорили з Андрієм, з його дружиною, яка квартира бажана, в якому районі. Ми починаємо цю процедуру, в рамках жовтня Андрій вже буде мати помешкання, ключі від нової квартири, – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

– Я дуже дякую за таку нагороду, за таку обіцянку. Це дуже приємний для мене подарунок. Якщо чесно, то я навіть не очікував такого, хоча я знав про таку традицію, але я паралімпієць і десь, можливо, не завжди звертають таку увагу, як на олімпійців. Але ми пишаємося, що саме після цих паралімпійських ігор і медіа, і вся Україна була з нами, переживала за кожні наші перемоги і це настільки було відчутно, це було настільки приємно. Вся Україна разом. Ми перемагаємо у спорті, ми перемагаємо в житті, і я вірю, що ми переможемо в цій війні, яка триває на Сході, – зазначив Андрій Демчук, чемпіон ХV Літньої паралімпіади з фехтування на візках.

Фото Олександра Мазуренка