Майстер-клас від журналістки-розслідувачки

Кафедра журналістики та засобів масової комунікації
Ірина Пилипишина

У межах дисципліни «Журналістське розслідування на телебаченні» майстер-клас студентам провела випускниця кафедри журналістики та засобів масової комунікації Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Пилипишина, яка має досвід роботи над журналістськими розслідуваннями на телеканалі «ЗІК» та «НТА».

Гостя з власного досвіду розповіла про те, що навіть зі студентської лави цілком реально працювати у сфері журналістики, зокрема займатися журналістськими розслідуваннями на телебаченні. Головне – мати мрію і всіма силами крокувати до неї, сильну мотивацію, де визначальними є наполегливість, вимогливість, стресостійкість, вміння планувати свій час, щоб поєднати навчання і працю. Важливо розумітися у політичному контексті на регіональному рівні та на рівні держави і постійно цікавитися ним.

Ірина Пилипишина розповіла про фактори і процеси створення журналістського розслідування на телебаченні (де шукати тему, ідею, героїв, як проводити генеральне інтерв’ю, як працювати у команді), його важливу роль для суспільства. Спростувала гендерні стереотипи, начебто жінці порівняно з чоловіком важче працювати у сфері розслідувальної журналістики.

Також гостя насамкінець відповіла на запитання студентів, закликала навчатися та користуватися можливостями, які відкриває перед ними кафедра журналістики та засобів масової комунікації ІППО Національного університету «Львівська політехніка».