Магістрантка кафедри АПІ взяла участь у Європейській асамблеї студентів-архітекторів

Кафедра архітектурного проєктування та інженерії Львівської політехніки
Фото із заходу в Іспанії

Магістрантка кафедри архітектурного проєктування та інженерії Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки Ірина Заулична стала учасницею щорічної Європейської асамблеї студентів-архітекторів (EASA), яка цього року відбулася в Іспанії. EASA – це некомерційна децентралізована організація, заснована в 1981 році, яка об’єднує студентів та молодих архітекторів з різних куточків Європи для обміну знаннями й досвідом у межах горизонтального навчального процесу.

EASA щороку збирає близько 500 учасників та пропонує понад 30 воркшопів різної тематики впродовж двотижневої літньої резиденції. Цей захід організовують щоразу в новому місці, а учасники спільно працюють, навчаються та створюють архітектурні проєкти, занурюючись у місцевий контекст. Окрім воркшопів, під час заходу проводять екскурсії, виставки, дискусії та перформанси.

Ірина Заулична обрала воркшоп, спрямований на дослідження публічних просторів. Проєкт полягав у розробленні та спорудженні модульної конструкції, яка дає відчуття безпеки й комфорту, водночас будучи мобільною та легкою у транспортуванні в різні локації міста. Ідея була в тому, щоб конструкція стала місцем для відновлення зв’язку із собою, групою та навколишнім середовищем.

Окрім практичних завдань, учасники брали участь у театральних вправах, дослідженні та взаємодії з міським середовищем. Така форма роботи дала змогу учасникам краще зрозуміти публічні простори та їхнє значення в контексті конкретного урбаністичного середовища.

Участь Ірини в цьому заході не тільки розширила її професійні горизонти, але й дала можливість поглянути на архітектуру з нових кутів зору, поєднуючи практику й теорію у живій взаємодії з містом та його мешканцями.

Фото із заходу в Іспанії Фото із заходу в Іспанії Фото із заходу в Іспанії Фото із заходу в Іспанії Фото із заходу в Іспанії