Львівським політехнікам надійшло багато привітань зі святами

Центр комунікацій Львівської політехніки
Фасад головного корпусу Львівської політехніки

З нагоди Нового року та Різдва Христового на ім’я ректора Львівської політехніки Юрія Бобала надійшли численні привітання від почесних консулів різних країн, очільників університетів України та закордону, керівників провідних фірм і компаній, наукових і громадських діячів. Слова побажань є надзвичайно цінними для нас, адже засвідчують особливу увагу до нашого університету.

Так, зокрема, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, звертаючись до політехніків, наголосив: «Нехай 2022 рік принесе мир і достаток, енергію та натхнення для нових починань!».

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак побажала добра, миру, достатку.

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав: «Нехай святкові дні будуть добрими для кожного. Колядуймо на прославу Бога і на радість одне одному».

Директор Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Олег Паска та голова Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Марія Яцейко побажали при доброму здоров’ї, у щасті та достатку прожити новий 2022 рік: «Щиро зичимо різдвяної благодаті. Спокою і миру, які несе нам народження Христа! Колядуймо, ділімося нашою радістю з іншими, відчиняймо наші зворушені серця для злагоди і любові!».
 

Особливо багато вітань отримали від науково-педагогічної спільноти України.

Голова Спілки ректорів України Петро Куліков наголосив, щоб Новий рік був багатим на добро, щедрий на професійні та творчі здобутки.

А очільник Асоціації ректорів ВТНЗ України, ректор НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського» Михайло Згуровський, вітаючи зі святами, побажав, нових звершень і небувалих висот, щоб кожен день був наповнений насолодою, посмішками.

Голова Національного агентства кваліфікацій Юрій Баланюк зичить мудрих рішень, професійних здобутків і добрих справ.
 

Чимало привітань надійшло від церковних діячів.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своєму привітанні зазначив:

«Сучасний світ далі сповнений тривогою через пандемію коронавірусу. Це глобальне лихо зробило нас уразливими і безпомічними. І ось сьогодні до цього товариства тривоги і смутку долучається новонароджений Ісус. Він відчуває і знає наше горе, а головне ― має силу і владу нам допомогти. Адже в образі немовляти приходить великий Бог ― Творець неба і землі. Тому ми можемо проголошувати: «З нами Бог ― розумійте, народи!» У цей різдвяний час прийміть від мене сердечні вітання. Нехай Боже Дитя наповнить радістю Ваше серце! Хай Його мир ― Божий мир ― буде завжди з Вами!».

Митрополит Київський і всієї України предстоятель ПЦУ Епіфаній з-поміж іншого написав:

«У ці святкові та радісні дні народження Життя, бажаю, щоби кожен день, уподібнюючись царям, долав свій духовний шлях, віддаючи найкраще Господу та прийняв Христа у простоті серця, подібно до пастухів. Саме тоді ми вповні зможемо пізнати глибинний зміст цього свята та справжній сенс життя. Бажаю Вам міцного здоров’я, святкового настрою, всіх благ від Спасителя та Господнього благословення!».

Митрополит Львівський УПЦ (ПЦУ) Макарій зазначив: «Будьмо гідними цієї радості, яка сходить на нас в день Різдва Христового і яка непомітно, але дійсно наставляє нас усіх на дорогу правди в цьому світі, щоб його суєта не затьмарила наше прагнення до вічного спасіння. Радісних і щасливих свят!».

Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор побажав скріплюватися у вірі, надії і любові.

Єпископ-помічник Київської архиєпархії Йосиф Мілян звернувся з такими вітальними словами:

«Нехай це Різдво та блаженний новий рік будуть для нас особливими часом, щоб і ми, почувши добру звістку про Божу любов, несли її кожній людині: бідній та багатій, щасливій та зажуреній, здоровій та недужій. Щоб усі народи знали, що з нами Бог».