Львівські політехніки з команди Eleobike планують вийти на європейський ринок

Освітньо-стипендійна програма CIG R&D LAB
Команда Eleobike

Eleobike, над яким працює команда з Національного університету «Львівська політехніка», – перспективний проєкт, що потрапив до четвертого сезону освітньо-стипендійної програми CIG R&D LAB.

Eleobike – це набір для швидкого самостійного переобладнання велосипеда в електричний з антиугонною системою. Тобто, клієнт самостійно трансформує свій велосипед в електричний, а на додачу отримує ще й його безпеку.

Все почалося з того, що хлопці вирішили зробити це зі своїм транспортом (у Львові з велоінфраструктурою ситуація непогана, тож мали, де їздити). В ході робіт зрозуміли, що ця сфера дуже перспективна, і така продукція має всі шанси стати хітом.

Максим Кузьмінчук, один із членів команди, розповідає, що труднощі виникали під час виготовлення електронної частини та корпусу. Хлопцям довелося тестувати багато матеріалів, типів акумуляторів, розміру дротів та штекерів, аж поки вони не прийшли до остаточного рішення. Погодьтесь, підхід до розробки «як для себе» чудовий, на відміну від сценарію «для галочки».

Так, в Україні велотранспорт не має такої популярності, як, приміром, у Європі. Тож природно, що в планах у команди – продаж електронаборів на ринку Європи через онлайн-магазин. Там справді значно більша кількість потенційних клієнтів і вища їхня купівельна спроможність. Проте для цього львівським політехнікам ще належить багато в чому розібратись: отримати знання у сфері розробки мобільних застосунків та електроніки, а також у сфері продажів на міжнародному ринку.

«Варто мислити широко й розуміти, що всі колись починали з маленького», – кажуть хлопці.