Львівські політехніки тріумфували на XVI літній Універсіаді України з кульової стрільби

Анатолій Ігнатович, кафедра електронних обчислювальних машин
Фото зі змагань

У фінальних змаганнях XVI літної Універсіади України зі стрільби кульової троє студентів Львівської політехніки вибороли золоту, срібну та дві бронзові нагороди і, здобувши 197 очок, вивели Університет на перше місце у ІІІ групі закладів вищої освіти.

Змагаючись у складі збірної Львівської області, снайпери-політехніки також сприяли загальнокомандній перемозі області: Львівщина посіла перше місце серед 10 областей-учасниць, набравши 1118 очок. Львів’яни майже вдвічі випередили срібних призерів змагань – збірну Вінницької області з 673 очками. Бронзовим призером командного заліку стала команда Чернігівської області (200 очок).

У стрільбі з пневматичного пістолета у складі збірної команди Львівської політехніки змагались студенти Віолета Бас (І місце у вправі ПП-3, ІІІ місце у вправі ПП-мікст), Роман Плескун (ІІ місце у вправі ПП-3) та Юлія Чернявська (IV місце у вправі ПП-мікст).

– Змагання Універсіади України з кульової стрільби стали першими серйозними студентськими спортивними стартами з 2013 року – саме тоді відбулась попередня Універсіада України з кульової стрільби. Символічно, що львів’яни усі ці роки підтримували спортивну форму у стрілецькій майстерності та впевнено здобули перемогу як тоді, так і зараз. Важливо звернути увагу на те, що ми маємо потенціал для подальшого зростання, адже одразу 5 закладів вищої освіти, серед яких і Львівська політехніка, культивують кульову стрільбу та забезпечили участь своїх студентів у всеукраїнських змаганнях, – зазначив голова оргкомітету змагань, начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, доцент кафедри електронних обчислювальних машин Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Анатолій Ігнатович.

XVI Універсіада України відбувалась у спортивно-стрілецькому комплексі Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборону України упродовж 4–8 червня. Разом із командою-господарем за звання найточнішого снайпера змагались близько 50 студентів Вінницької, Рівненької, Полтавської, Чернігівської, Херсонської, Хмельницької, Чернівецької, Сумської областей та міста Києва. Спортсмени визначали кращих у пострілах з пневматичної зброї (пістолет та гвинтівка) на дистанції 10 метрів у вправах ПП-3, ГП-6, командні та мікст.

Організатором спортивного заходу були Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України та Спортивна студентська спілка України.
 

Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань Фото зі змагань