Львівські політехніки посіли ІІ місце на регіональному етапі Міжнародної студентської олімпіади ICPC

Львівський національний університет імені Івана Франка
Фото з олімпіади

28 жовтня 2023 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка провели II етап Міжнародної студентської олімпіади ICPC (International Collegiate Programming Contest). В інтелектуальному змаганні свої сили випробували 50 команд, які представляли різні заклади середньої та вищої освіти Львівщини, Івано-Франківщини, Рівненщини, Волині та Закарпаття.

ICPC – це найбільша студентська Олімпіада з програмування, до проведення якої долучається декілька тисяч навчальних закладів з усього світу. Вже не один рік захід стає цінною можливістю для юних фахівців випробувати власні знання та навички, відчути запал і натхнення від захопливого процесу змагання. Водночас такі заходи стимулюють інтерес у молоді до наукових досліджень та розвитку інновацій в сфері інформаційних технологій, дають змогу познайомитися з однодумцями з різних навчальних установ, обмінятися досвідом та ідеями.

Після урочистостей розпочалося безпосереднє змагання з програмування, до участі у якому допускають команди у складі трьох осіб. Олімпіада традиційно триває 5 годин, під час яких команда повинна виконати понад десяток задач. Складність змагання, зокрема, полягає у тому, що у розпорядженні усіх трьох учасників є лише один комп’ютер. Тож метою турніру є не тільки перевірка рівня знань, навичок та логічного мислення, але й здатність якнайкраще налагодити роботу в команді і правильно організувати процес.

Натхненну працю над розв’язанням задач не змогла зупинити навіть повітряна тривога: команди продовжили пошуки правильних рішень в укритті Львівського університету, звідки долинали жваві обговорення все нових креативних ідей.

За підсумками напруженого змагання визначили переможців II етапу Міжнародної студентської олімпіади ICPC. Зокрема, серед університетів перемогли такі команди:

  • І місце посіла команда Львівського національного університету імені Івана Франка Stallions – 9 розв’язаних задач;
  • ІІ місце поділили команди Національного університету Львівська політехніка «Дежавю» та Ужгородського національного університету Machata, розв’язавши по 7 задач;
  • ІІІ місце розділили команди Ужгородського національного університету TroubleMakers (7 розв’язаних задач), Львівського національного університету імені Івана Франка Placeholder (6 розв’язаних задач) та Луцького національного технічного університету Ipz_2023_2 (6 розв’язаних задач).

Перемога в одному з регіональних етапів олімпіади веде до запрошення на наступний – всеукраїнський, де команди змагатимуться за місце на світовому фіналі.

Докладніше – на сайті Львівського національного університету імені Івана Франка.