Львівські політехніки подали найбільше заявок на конкурс для здобуття обласної премії для науковців

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Заставка до матеріалу

Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада щорічно призначають премії для працівників наукових установ та вищих навчальних закладів (університетів, інститутів, академій) Львівської області: відомим вченим і знаним фахівцям, молодим ученим і дослідникам за наукові досягнення та з метою підтримки і стимулювання проведення ними наукових досліджень, а також створення умов для подальшого розвитку науки в регіоні та підвищення її ролі в соціально-економічних процесах.

Конкурс на здобуття обласної премії стартував 1 березня 2023 року, а 30 квітня термін подання документів завершився.

Цьогоріч на розгляд конкурсної комісії із відбору лауреатів премій надійшло 306 заявок із 26 вищих навчальних закладів та наукових установ Львівщини. До п’ятірки найбільш активних установ належать:

  1. Національний університет «Львівська політехніка» – 107 заявок,
  2. Львівський національний університет імені Івана Франка – 42 заявки,
  3. Фізико-механічний інститут імені Г.В. Карпенка НАН України – 25 заявок,
  4. Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького – 24 заявки,
  5. Інститут фізики конденсованих систем НАН України –15 заявок.

Зазначимо, що претендувати на здобуття премій можуть наукові та науково-педагогічні працівники, докторанти, аспіранти (ад’юнкти), стажисти-дослідники та інженерно-технічні працівники наукових установ і закладів вищої освіти Львівщини, які провадять наукові дослідження, мають опубліковані наукові праці в авторитетних наукових виданнях та високий рівень цитованості (у базах даних Scopus та Google Scholar).

Переможцями без конкурсу стають наукові та науково-педагогічні працівники, які в попередньому році ввійшли до ТОП-2% найбільш цитованих вчених світу за даними проєкту Стенфордського університету та компаній Elsevier та SciTech Strategies.

Нагородження переможців конкурсу преміями та дипломами лауреатів відбудеться 20 травня 2023 року, в День науки в Україні. Цьогоріч загальний грошовий фонд обласної премії становить 3 мільйони гривень.