Львівська політехніка запрошує на фестиваль науки та інтелекту «Наукові фестини»

Львівська політехніка
Наукові фестини

22 квітня 2017 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбудеться вже традиційний фестиваль науки та інтелекту «Наукові фестини». Місце проведення – територія біля головного корпусу Львівської політехніки (вул. Ст. Бандери, 12). Початок о 10 годині.

Цей захід уже втретє збере довкола головного корпусу Університету понад 30 локацій для презентацій наукових винаходів, мистецьких заходів та оригінальних перформансів, які мають продемонструвати усім присутнім перспективи української науки та освіти.

Наукові фестини у Львівській політехніці розпочнуться з проведення Днів Латвії в Україні. 20 квітня 2017 року у рамках фестивалю «Наукові Фестини» в Університеті відбудеться відкриття фотовиставок та дискусія за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Юріса Пойканса та головного архітектора Риги Гвідо Прінціса.

22 квітня 2017 року у рамках фестивалю у Львівській політехніці продемонструють відвідувачам нові роботехнічні мобільні платформи. Науковці та студенти Інституту інженерної механіки і транспорту продовжують свої розробки у галузі створення мобільних роботизованих платформ для експлуатації в особливих умовах, зокрема і в зоні проведення військових дій. На Наукових фестинах розробники дивуватимуть відвідувачів мобільними роботами МРП-05 «Борсук» та МРП-06.

22 квітня у рамках фестивалю науки та інтелекту «Наукові Фестини» у Національному університеті «Львівська політехніка» відбудеться ІІ міжнародний англомовний дебатний турнір Lviv Ореn. До організації та участі у програмі залучено іноземні команди з Ізраїлю, Німеччини, Швеції, Естонії, Литви, Білорусі, Польщі, Чехії, Угорщини, Туреччини, Таджикистану, Росії. Усі вони будуть учасниками Наукових фестин та гостями Політехніки. Загалом участь у турнірі візьмуть 40 команд – 15 команд з Європи та 25 українських команд.