Львівська політехніка запланувала будівництво нового гуртожитку для студентів Університету

За матеріалами порталу Zaxid.net
Володимир Крайовський

Національний університет «Львівська політехніка» планує розпочати будівництво нового гуртожитку у 2017 році. Він буде розташований на вул. Відкритій, поруч із гуртожитком № 10. Як повідомив Zaxid.net проректор з навчально-виробничої роботи Львівської політехніки Володимир Крайовський, новий гуртожиток буде розрахований на тисячу студентів:

– В Університеті бракує приблизно дві тисячі місць у гуртожитках, щоб задовольнити попит студентів. Ми хочемо, щоб новий студентський гуртожиток знаходився у межах студмістечка. Позаду гуртожитку № 10, що на вул. Відкритій, є земельна ділянка площею приблизно 0,5 га, яку ми просимо у міста для будівництва нового гуртожитку на тисячу місць. Це питання мають розглянути на наступній сесії Львівської міськради.

За словами проректора, це перший студентський гуртожиток Львівської політехніки, який будуватимуть за останні 30 років. Розпочати будівництво планують у 2017 році, поверховість нового гуртожитку буде у рамках 9–11 поверхів. Загалом Львівська політехніка зараз має 14 гуртожитків, де проживають приблизно 9 тисяч студентів.

– Університет уже давно акумулює кошти для будівництва студентського житла. Ректор цьогоріч звертався до Президента і Верховної Ради з проханням виділити кошти на це будівництво. Університет буде співфінансувати цей проект, однак частину коштів сподіваємось отримати від держави. Ці кошти мають бути закладені у бюджет 2017 року. Точна сума наразі не відома, однак раніше йшлось про мінімум 100 млн. грн., – сказав Володимир Крайовський.

На думку проректора Львівської політехніки, за умови стабільного фінансування гуртожиток можна здати в експлуатацію за 2–2,5 роки.