Львівська політехніка вирішила, куди спрямує кошти, зібрані на ремонт пошкоджених гуртожитків

ІРИНА МАРТИН, ЦЕНТР КОМУНІКАЦІЙ ЛЬВІВСЬКОЇ ПОЛІТЕХНІКИ
Фото з події

Як ми вже повідомляли, після ракетної атаки на Львів 6 липня цього року, внаслідок якої пошкоджено багато споруд Студентського містечка Львівської політехніки (зокрема, знищено понад 1000 вікон і майже 400 дверей), університет оголосив збір коштів. За підтримки політехніків та друзів політехніків за три тижні зібрано 153 тисячі гривень і 40 євро.

Однак після того як окремі організації також зголосилися допомогти, збір зупинили, а зібрану суму вирішили спрямувати на ремонтні потреби, яких не охоплять наші благодійники — провідна міжурядова Міжнародна організація з міграції (МОМ) і ГО «Якість життя». На сьогодні ухвалено рішення, що ці кошти будуть спрямовані на встановлення 18 вікон у гуртожитку № 11 (вул. Лукаша, 5).

— Університет уклав угоду з ТОВ DarWin Ukraine, яке сформувало кошторис витрат, здійснивши детальний розрахунок вартості матеріалів і послуг. Сумарно потрібно 175 тисяч 264 гривні. Отож, за рішенням ректорату, зібрані власними зусиллями кошти спрямуємо на це. Решту, а це приблизно 20 тисяч гривень, докладемо зі спецфонду університету, — каже проректорка з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Лілія Жук.

Як повідомив директор Студентського містечка Ігор Гельжинський, з коштів спецфонду університету також встановлять вікна в гуртожитках № 3 на вул. Карпинця, 27, № 5 на вул. Лукаша, 4 і № 15 на вул. Лазаренка, 42. 

Нагадаємо, що в гуртожитках № 4 (вул. Сахарова, 25) і № 10 (вул. Відкрита, 1), які найбільше постраждали від ракетного удару, встановлення вікон профінансує МОМ. Ідеться про 223 вікна в гуртожитку № 4 і 426 вікон у гуртожитку № 10. 

— Минулого тижня ми прописали основні засади меморандуму з Міжнародною організацією з міграції. Наразі тривають юридичні погодження. Цього тижня сподіваємося на підписання цього меморандуму. Втілити свою програму наші благодійники планують до 30 вересня. Чому такий термін? Річ у тім, що, відповідно до європейських вимог, у МОМ до початку робіт повинні здійснити певні внутрішні процедури, а це потребує часу, — пояснює Ігор Гельжинський.

Гуртожитки № 1 на вул. Бой-Желенського, 14, № 6 на вул. Сахарова, 27 і № 8 на вул. Сахарова, 23 відновлюватиме недержавна благодійна організація «Якість життя». Це 55 вікон у гуртожитку № 1, 138 вікон у гуртожитку № 6 і 139 вікон у гуртожитку № 8. 

У гуртожитку № 6 уже провели заміри й найближчими днями встановлюватимуть вікна, а в гуртожитку № 8 розпочнуть замірювальні роботи. Щодо пошкоджень у гуртожитках № 12 на вул. Лазаренка, 38 і № 14 на Лазаренка, 40, то там усунути проблему зголосилося Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

 

Фото з події Фото з події Фото з події Фото з події Фото з події