Львівська політехніка виборола друге місце на XIX літній Універсіаді України

Діана Волченська, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з нагородження переможців

3 жовтня 2024 року у Львові в межах святкування Міжнародного дня студентського спорту завершилася XIX літня Універсіада України. На закритті Універсіади відбулося традиційне нагородження переможців і призерів. Цьогоріч у змаганнях брали участь представники 117 закладів вищої освіти у 16 видах спорту.

За результатами Універсіади, серед закладів вищої освіти третьої категорії друге місце посіла Львівська політехніка. Нагороду за друге місце для колективу університету отримав проректор з навчально-виробничої роботи професор Володимир Крайовський.

Своїми враженнями від Універсіади та її результатів поділився завідувач кафедри фізичного виховання Львівської політехніки Віктор Корягін:

— Цьогоріч Львівську політехніку представляли 15 збірних команд із різних видів спорту. Студенти готувалися до змагань протягом року, відвідуючи три-п’ять разів на тиждень після занять стабільні тренування, які проходять на базі кафедри фізичного виховання. Команди, що представляли університет на змаганнях, сформували зі студентів різних курсів, які мають перший чи другий розряд у певному виді спорту або ж є кандидатами в майстри спорту чи майстрами спорту. Щороку склад команд оновлюється. До нас приходять студенти, які займалися спортом у дитячо-юнацькій спортивній школі й прагнуть далі розвиватися в цьому напрямі. Любов до спорту об’єднує їх і мотивує до участі в таких змаганнях.

Водночас завідувач кафедри фізичного виховання зазначив, що під час підготовки до Всеукраїнської Універсіади виникли труднощі із забезпеченням студентів відповідним одягом, екіпіруванням та інвентарем, однак це не завадило командам показати чудові результати на змаганнях і вибороти друге місце.

— Усі студенти із задоволенням взяли участь в Універсіаді й підтвердили свій високий рівень професіоналізму. Найкращі результати на змаганнях політехніки показали в таких видах спорту, як стрільба з лука (викладач кафедри фізичного виховання Максим Тараненко), водне поло (старший викладач кафедри фізичного виховання Олександр Булатов), баскетбол (викладач кафедри фізичного виховання Ярослав Зубрицький), дзюдо (старший викладач кафедри фізичного виховання Олександр Куспиш), — розповів Віктор Корягін.

Переможців і призерів Універсіади України, а також учасників святкування Міжнародного дня студентського спорту привітали заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко, керівниця Львівського обласного відділення комітету Наталія Слимак, голова Федерації біатлону України Іван Крулько, а також ректори деяких закладів вищої освіти Львівської області.

— Спорт у нашому житті займає чільне місце, адже українці — сильна і здорова нація. Спорт робить з нас не лише здорових людей, а й людей витривалих і з високими моральними цінностями, — наголосив Андрій Вітренко.

Після урочистого нагородження та вітальних слів для понад 1000 студентів, зокрема Львівської політехніки, усі охочі могли випробувати себе в різних видах спорту та активностях. Були організовані десятки локацій для таких видів спорту, як фехтування, армрестлінг, бокс, стрільба, пауерліфтинг, волейбол, легка атлетика, боротьба, баскетбол, скелелазіння, шахи, кіберспорт та інші.

Зазначимо, що Львів уперше приймає переможців Всеукраїнської літньої Універсіади. Організаторами заходу виступили Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, його Львівське обласне відділення, Студентська спортивна спілка України, а також колективи двох університетів Львівщини.

Фото з нагородження переможців Фото з нагородження переможців Фото з нагородження переможців Фото з нагородження переможців Фото з нагородження переможців Фото з нагородження переможців Фото з нагородження переможців Фото з нагородження переможців