Львівська політехніка увійшла до Топ-100 університетів Східної Європи

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
Герб Львівської політехніки

2 лютого був опублікований черговий рейтинг Webometrics Ranking of World’s Universities, що визначає місця університетів світу за показником їх присутності в Інтернет. Загалом дослідження Webometrics, що публікуються двічі на рік, охоплює дванадцять тисяч університетів з усього світу. Серед них – 325 українських вищих навчальних закладів.

В процесі складання Webometrics Ranking of World’s Universities розробниками враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту вищого навчального закладу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів, іншими словами, змістовна та інформаційна активність сайту навчального закладу.

Слід зазначити, що майже всі лідери українського сегменту рейтингу значно покращили власні позиції у порівнянні з попередніми результатами Webometrics. Так, Київський політехнічний інститут (КПІ) піднявся з 1325 на 957 місце у загальній таблиці університетів світу, а Львівська політехніка замість 1738 отримала 1248 місце. Значно покращили свої місця Національний педагогічний університет ім. Драгоманова, Національний авіаційний університет, Донецький національний технічний університет та Донецький національний медичний університет імені М. Горького, Сумський державний університет, Одеський національний університет ім. Мечникова тощо. Також Київський політехнічний інститут та Львівська політехніка увійшли у Топ-100 університетів Східної Європи (Top Eastern Europe), посівши відповідно 61 та 83 місце.